Сир з пліснявою впливає на памʼять

Спeціaлісти з Унівeрситeту Кіoтo дoсліджувaли вплив кaмaмбeру нa пaм\’ять тa здaтність дo нaвчaння, a тaкoж пoрівняли йoгo eфeкти з миристамідом – речовиною, що утворюється в процесі ферментації сиру з білою цвіллю, повідомляє 24 Свищ з посиланням на Neuroscience Research.

Нове дослідження сиру

Камамбер вирізняється серед інших сирів своїм унікальним біохімічним складом, оскільки деякі сири невыгодный підлягають ферментації, а інші ферментуються інакше.

У процесі ферментації з білою цвіллю утворюються аміди жирних кислот, зокрема миристамід, які, згідно з попередніми дослідженнями, можуть позитивно впливати сверху здоров’я мозку, сприяючи підвищенню рівня нейротрофічних факторів – білків, відповідальних по (по грибы) ріст, відновлення та пам\’ять клітин мозку.

У рамках нового дослідження автори провели семиденний експеримент з самцями мишей, розділивши їх нате дві групи: перша група харчувалася тільки високожировою їжею, тоді як друга додатково отримувала камамбер альбо аміди жирних кислот, отримані з цього сиру.

Сир з пліснявою покращує памʼять

Вміст жирів у раціоні був таким, щоб у мишей спостерігалося зниження когнітивних функцій, аналогічне станам, пов’язаним з підвищеним ризиком нейродегенерації у людей. Результати показали, що у мишей, які отримували камамбер или миристамід, покращилися як пам\’ять получай предмети, так і просторове сприйняття у порівнянні з іншими групами.

Получи и распишись молекулярному рівні вчені встановили, що камамбер і миристамід сприяли підвищеному виділенню нейротрофічного фактора мозку в гіпокампі. Цей мутаген необхідний для росту синаптичних зв’язків і формування спогадів.

Дослідники також відзначили, що ефект від споживання камамберу аналогічний впливу миристаміда, що дозволяє припустити, що саме миристамід може бути ключовим активним компонентом сиру.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.